武汉理工大学成教复习资料
学院首页 招生专业 成考简章
自考简章 常见问题 网上报名

2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(1)

来自:武汉理工大学成教网   2020-09-16    浏览

2020年武汉理工大学成考考试时间为10月24日至25日,大家在备考的过程中也可以做一些相关练习题来提高成绩,以下是小编给大家整理的高起点英语基础试题及答案(1),考生们可以做一做。
 
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(1)
 
Ⅰ. Phonetics (10 points)
 
Directions:
 
In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
1.A. club B. tomb C. comb D. climb
 
2.A. food B. cool C. school D. flood
 
3.A. town B. how C. down D. snow
 
4.A. each B. peach C. break D. deal
 
5.A. hear B. fear C. dear D. wear
 
6.A. receive B. friend C. field D. piece
 
7.A. question B. notion C. exception D. vocation
 
8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact
 
9.A. where B. what C. whose D. white
 
10.A. switch B. hatch C. character D. match
 
Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)
 
Directions:
 
There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
 
11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.
 
A. just has got married B. has just married
 
C. was just married D. has just got married
 
12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.
 
A. had to B. have to C. has to D. must have to
 
13. Rarely _______ so difficult a problem.
 
A. she could have faced with B. could have she faced with
 
C. she could have been faced with D. could she have been faced with
 
14. ______ a dog on the road, the car stopped.
 
A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing
 
15. I asked my teacher _______.
 
A. what courses should I take B. should I take what courses
 
C. I should take what courses D. what courses I should take
 
16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.
 
A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right
 
17. There aren’t many pandas ________ in the world today.
 
A. alive B. living C. lively D. lived
 
18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.
 
A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them
 
19. It _______ to me that he was jealous.
 
A. happened B. took C. occurred D. felt
 
20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.
 
A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated
 
21. Please ______ me at the station on time.
 
A. meeting B. to meet C. meet D. met
 
22. _______ “hello”, he reached out his hand.
 
A. Said B. Saying C. To say D. Say
 
23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.
 
A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended
 
24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.
 
A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that
 
25. Please telephone me half an hour _______.
 
A. in charge B. in advance C. in time D. in front
 
26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.
 
A. are B. is C. are being D. is being
 
27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.
 
A. refer B. suggest C. recommend D. propose
 
28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.
 
A. reported B. reports C. has been reported D. has reported
 
29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.
 
A. as B. so as to C. so that D. so as
 
30. His report on the space exploration was really ________.
 
A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly
 
31. Your chair needs _______.
 
A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair
 
32. I hate to see papers _______ in pencil.
 
A. writing B. to write C. written D. write
 
33. The job made her dependent _______ her husband.
 
A. on B. from C. of D. to
 
34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.
 
A. had made B. made C. is making D. has made
 
35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.
 
A. catch B. accept C. take D. listen
 
36. _______determines a good meal varies from country to country.
 
A. What B. That C. It D. Which
 
37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.
 
A. pleasure B. entertainment C. company D. defence
 
38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.
 
A. us going B. we are going C. to go D. our going
 
39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.
 
A. run away with B. run down C. run off D. run out of
 
40. It was in 1930 _______ he became a university student.
 
A. when B. that C. which D. and
 
41. I am very _______ to you for your help.
 
A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks
 
42. You _______ go now. It’s very late.
 
A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather
 
43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.
 
A. it B. this C. there D. which
 
44. Why not _______ me earlier?
 
A. to tell B. tell C. telling D. told
 
45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.
 
A. more better B. as well as C. much better than D. more better than
 
46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.
 
A. happened to B. led up C. resulted in D. set up
 
47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.
 
A. similar B. equal C. compared D. corresponding
 
48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.
 
A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying
 
49. I had hardly sat down _______ he stepped in.
 
A. when B. that C. until D. after
 
50. In his time he enjoyed a reputation _______.
 
A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart
 
C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart
 
参考答案
 
Ⅰ. Phonetics
 
1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A
 
8.B 9.C 10.C
 
Ⅱ. Vocabulary and Structure
 
11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A
 
18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A
 
25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B
 
32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D
 
39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C
 
46.C 47.B 48.A 49.A 50.B
 
以上就是2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(1),内附答案,大家做完可以对照答案进行查漏补缺,提高复习效率。
 
编辑推荐:
武汉理工大学成人高考地理常考知识点(高起点)
武汉理工大学成考专科考什么?

Copyright 2009-2020 武汉理工大学成考 All rights reserved

声明:本站为武汉理工大学成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准