武汉理工大学成教复习资料
学院首页 招生专业 成考简章
自考简章 常见问题 网上报名

2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(2)

来自:武汉理工大学成教网   2020-09-16    浏览

今年的成人高考考试即将开始了,大家是不是很紧张?担心考试不通过?以下是2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(2),大家放松心态,多做一些相关练习题,有助于提高成绩。
 
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(2)
 
一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
 
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
 
( )1.A.straight B.prefer C.enough D.fall
 
( )2.A.low B.though C.knowledge D.sold
 
( )3.A.calm B.hall C.talk D.ball
 
( )4.A.already B.each C.league D.weak
 
( )5.A.produce B.true C.computer D.news
 
二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
 
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
 
( )6.Are you sure you don‘t have _______ advice to give me?I really need _______.
 
A.any;any
 
B.some;any
 
C.any;some
 
D.any;some
 
( )7.When we saw his face, we knew _______ was bad.
 
A.the news
 
B.some news
 
C.a news
 
D.news
 
( )8.The number of students in our school ________.
 
A.increased
 
B.is increased
 
C.has increased
 
D.are increased
 
( )9.________ your step,or you might fall into the water.
 
A.See
 
B.Watch
 
C.Miss
 
D.Look at
 
( )10.The meeting _______.
 
A.is to put off
 
B.is going to put off
 
C.is to be put off
 
D.will put off
 
( )11.Since the road is wet this morning,last night _______.
 
A.it must be raining
 
B.it must rain
 
C.it must have rained
 
D.it must have been rained
 
( )12.Nothing could stop _______.
 
A.him come
 
B.that the came
 
C.him from coming
 
D.him to come
 
( )13.The noise of desks _______ could be heard out in the street.
 
A.opened and closed
 
B.to be opened and closed
 
C.being opened and closed
 
D.having been opened and closed
 
( )14.The medicine will ______ you good.
 
A.do
 
B.save
 
C.give
 
D.help
 
( )15.A few years later,I found my hometown completely _______.
 
A.changed
 
B.changing
 
C.to be changed
 
D.to change
 
( )16.This novel is worthy of_______.
 
A.reading
 
B.read
 
C.having read
 
D.being read
 
( )17.It is very kind ______ see me.
 
A.from you to
 
B.as
 
C.as if
 
D.like that
 
( )18.It looks _______ it‘s going to rain.
 
A.that
 
B.as
 
C.as if
 
D.like that
 
( )19.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.
 
A.lift
 
B.reach
 
C.rise
 
D.touch
 
( )20.They lives ______ the other side of the road.
 
A.in
 
B.on
 
C.for
 
D.by
 
( )21.She can speak Japanese better than ________else.
 
A.the one
 
B.no one
 
C.anyone
 
D.another
 
( )22.This lesson is _______ than the last one.
 
A.more easier
 
B.more easy
 
C.very easier
 
D.much easier
 
( )23.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday, ________?
 
A.wasn‘t
 
B.is it
 
C.was it
 
D.isn‘t it
 
( )24.This book is for students ______ native language is not English.
 
A.of whom
 
B.that
 
C.which
 
D.whose
 
( )25.You may not go out _______ your work is done.
 
A.before
 
B.until
 
C.where
 
D.as
 
( )26.Look what Father_______ me when he came from work.
 
A.brought
 
B.took
 
C.carried
 
D.fetched
 
( )27.Nobody knew _______ there.
 
A.how long time I had been
 
B.how long had I been
 
C.how long time had I been
 
D.how long I had been
 
( )28.The harder he studies,_______.
 
A.he‘ll make great progress
 
B.the greater progress he‘ll make
 
C.he‘ll make greater progress
 
D.the greater he‘ll make progress
 
( )29.________,I would have gone to see him.
 
A.Have I had time
 
B.Had I time
 
C.Had I had time
 
D.would I have had
 
( )30. He didn‘t go to France,the doctor suggested that he _______there.
 
A.won‘t go
 
B.not go
 
C.not to go
 
D.didn‘t go
 
参考答案
 
一、语音知识
 
1.A 2.C 3.A 4.A 5.B
 
二、词汇与语法知识
 
6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.C 12.C
 
13.C 14.A 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A
 
20.B 21.C 22.D 23.B 24.D 25.B 26.A
 
27.D 28.B 29.C 30.B
 
以上就是2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(2),虽然成考的难度不大,大家千万不要掉以轻心,还是要认真复习哦!
 
编辑推荐:
武汉理工大学成人高考地理常考知识点(高起点)
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(1)

Copyright 2009-2020 武汉理工大学成考 All rights reserved

声明:本站为武汉理工大学成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准