武汉理工大学成教复习资料
学院首页 招生专业 成考简章
自考简章 常见问题 网上报名

2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(4)

来自:武汉理工大学成教网   2020-09-16    浏览

大家在成考备考的过程中,面对一整本书的知识点是不是已经身心俱疲了?小编建议可以适当做一些练习题,以下是2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(4),供大家参考。
 
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(4)
 
一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。)
 
在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其它单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。
 
( )1.A. group B. about C. found D. without
 
( )2.A. result B. decorate C. suggest D. impress
 
( )3.A. water B. what C. chalk D. almost
 
( )4.A. jacket B. radio C. change D. hate
 
( )5.A. then B. invent C. ever D. eve
 
二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)
 
从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。
 
( )6. A computer _______ think for itself; it must be told what to do.
 
A. can’t B. couldn’t C. may not D. might not
 
( )7. Don’t smoke in the meeting-room, ________?
 
A. do you B. will you C. can you D. could you
 
( )8. —Have you moved into the new house?
 
—Not yet. The rooms ________.
 
A. are being painted B. are painting C. are painted D. are being painting
 
( )9. Alexander Graham Bell invented ________ telephone in 1876.
 
A. \ B. a C. the D. one
 
( )10. We ________ each other the best of luck in the examination.
 
A. hoped B. wanted C. expected D. wished
 
( )11. ______! There’s a train coming.
 
A. Look out B. Look around C. Look forward D. Look on
 
( )12.—Will somebody go and get Dr. White?
 
—He’s already been _______.
 
A. asked for B. sent for C. called for D. looked for
 
( )13._______ he was old and sick did the enemy set him free.
 
A. Until B. Not until C. Unless D. When
 
( )14.—We haven’t heard from Jane for a long time.
 
—What do you suppose ________ to her?
 
A. was happening B. to happen C. has happened D. having happened
 
( )15. These players lost the game. They were ______ players.
 
A. losing B. lost C. lose D. being lost
 
( )16. Mrs. Smith warned her daughter ________ after drinking.
 
A. never to drive B. to never drive C. never driving D. never drive
 
( )17.—Do you know Jim quarreled with his brother?
 
—I don’t know, ________.
 
A. nor don’t I care B. nor do I care
 
C. I don’t care neither D. I don’t care also
 
( )18.—How did you find your visit to the museum?
 
—I thoroughly enjoyed it. It was _______ than I expected.
 
A. far more interesting B. even much interesting
 
C. so more interesting D. a lot much interesting
 
( )19. We couldn’t eat in a restaurant because _______ of us had ______ money on us.
 
A. all; no B. any; no C. none; any D. no one; any
 
( )20. On Saturday afternoon, Mrs. Green went to the market, ______ some bananas and visited her cousin.
 
A. bought B. buying C. to buy D. buy
 
( )21. These oranges taste ________.
 
A. good B. well C. to be good D. to be well
 
( )22. The students ________ busily when Miss Brown went to get a book she _______ in the office.
 
A. had written; left B. were writing; has left
 
C. had written; had left D. were writing; had left
 
( )23. When and where to build the new factory _______ yet.
 
A. is not decided B. are not decided
 
C. has not decided D. have not decided
 
( )24. The secretary worked late into the night, ______ a long speech for the president.
 
A. to prepare B. preparing C. prepared D. was preparing
 
( )25._______ any frogs when winter comes.
 
A. You hardly can find B. Hardly you can find
 
C. You can find hardly D. Hardly can you find
 
( )26.—The light in the office is still on.
 
—Oh, I forgot ________.
 
A. turning it off B. turn it off
 
C. to turn it off D. having turned it off
 
( )27. The hero of the story is an artist in his ________.
 
A. thirtieth B. thirty C. thirty’s D. thirties
 
( )28. No one can be sure ________ in a million years.
 
A. what man will look like B. what will man look like
 
C. man will look like what D. what look will man like
 
( )29. Without electricity human life _______ quite different today.
 
A. is B. will be C. would have been D. would be
 
( )30. John was made _______ the truck for a week as a punishment.
 
A. to wash B. washing C. wash D. to be washing
 
参考答案
 
一、语音知识
 
1.A 2.A 3.B 4.A 5.D
 
二、词汇与语法知识
 
6.A 7.B 8.A 9.C 10.D 11.A 12.B 13.B 14.C 15.A 16.A 17.B 18.A 19.C
 
20.A 21.A 22.D 23.A 24.B 25.D 26.C
 
27.D 28.A 29.D 30.A
 
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(4)的内容就是这些了,大家一定要抽空做好考前复习哦,否则没有通过考试就得不偿失了。
 
编辑推荐:
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(1)
2020年武汉理工大学成考高起点英语基础试题及答案(2)

Copyright 2009-2020 武汉理工大学成考 All rights reserved

声明:本站为武汉理工大学成考交流信息网站,敬请考生以权威部门公布的正式信息为准